Panna-spiller
ANUSHA SAMIA SIDDIQ
”I panna er det det, at du er anderledes, der gør dig værdifuld”
Panna-spiller
”I panna er det det, at du er anderledes, der gør dig værdifuld”
Under coronapandemien i 2020 begyndte Anusha at spille panna-fodbold. Hun blev mødt af et buldrende fællesskab. Men én ting stod især ud for hende. Det var kun drenge, hun så på panna-banerne under Bispeengbuen.
”Der var så mange drenge, at jeg tænkte: Skal jeg bare lave en u-vending tilbage?”
Men Anusha blev, og siden da har det taget fart for den unge atlet.
Panna er en form for gadefodbold, hvor man spiller én-mod-én og forsøger at score flest mål indenfor en kort tidsramme. Spillet er kendt for sit hurtige tempo, kreative driblinger og tekniske tricks. En speciel regel er, at hvis en spiller formår at få bolden mellem modstanderens ben, vinder de automatisk kampen – det er det, vi på dansk kender som ‘tunnel’, og det der på hollandsk hedder ‘panna’.
Anusha spillede engang almindelig fodbold. Men det var ikke nemt for den talentfulde unge pige at slå igennem. Både fordi der var så mange dygtige fodboldspillere omkring hende, men også fordi hun havde tørklæde på. Hun så anderledes ud end de andre, så selvom hun havde talentet og arbejdsomheden, havde hun ikke de samme muligheder.
Men da Anusha fandt panna, fandt hun på mange måder sin plads. Panna adskiller sig fra almindelig fodbold, og det driver Anusha. I panna er det nemlig en fordel at være anderledes. Hvis du har din egen stil og måde at spille på, bliver du værdifuld. Hun fortæller også, at sporten er speciel, fordi den er med til at give smil på andres læber. Det er en glædessport og et samlingspunkt for mange mennesker, og det er blandt andet det, der gør, at hun bliver ved med at spille.
Alle børn og unge kan blive en del af fællesskabet i den panna-forening, hvor Anusha spiller. Det er vigtigt for hende, at alle har muligheden for at dyrke sport, men det har ikke altid været muligt. Da Anusha begyndte at spille under Bispeengbuen, manglede hun et fællesskab for piger. Det ville hun lave om på. Derfor har Anusha sammen med foreningen startet et hold op om tirsdagen – kun for piger.
”Jeg er glad for, at jeg har været med til at skabe et fællesskab for rigtig mange forskellige mennesker bare ved at gøre det, jeg elsker – at spille bold.”
For mange unge piger er Anusha blevet en rollemodel, fordi hun har været med til at sætte rammerne for piger, der ligner hende, og børn, der ikke har samme mulighed for at dyrke sport.
Til spørgsmålet om, hvordan det er at være en rollemodel, griner hun og fortæller, at hun ofte bliver stillet præcis dét spørgsmål. Og selvom Anusha altid bliver spurgt om det, har hun ikke fundet det perfekte svar endnu. Sandheden er nemlig, at Anusha slet ikke tænker over det. For hende er det, der står ud, at hun kan hjælpe andre og gennem sin sport vise, at piger som hende også kan.
Anusha tilføjer, at der er så mange forskellige piger i panna i dag, som gør det nemmere for andre unge piger at se sig selv i sporten. For Anusha er den vigtigste rollemodel altså fællesskabet. Hun fortsætter med at fortælle, at hun er 100% stolt af det, hun gør, og det fællesskab, som de er mange, der har arbejdet for.
Og til alle de børn, der læser med og tænker, at de gerne vil prøve at spille panna, siger Anusha:
”Spring ud i det. Lad være med at tænke for meget over det, og bare gør det.”
Anusha har valgt at støtte PlanBørnefonden med sin pizza. Organisationen arbejder i verdens mest skrøbelige og udsatte områder, for at give børn og unge en bedre fremtid. Det er vigtigt for Anusha, at alle børn har lige rettigheder. At alle børn har muligheden for at have det sjovt. Muligheden for at være barn. Og det betyder meget for hende, at hun kan være med til at gøre en forskel for børnene gennem salget af sin pizza.
Anusha Samia Siddiq står bag den nyeste udgave af More Than Pizza med tomat, mozzarella, kylling, romainesalat, chilimayo, revet pecorino og peber.
For hver solgte pizza sender vi 25 kr. til PlanBørnefonden.